Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme do misky a metličkou ušleháme. Přidáme pivo, hořčici, sójovou omáčku, koření podle chuti a mouku se solamylem. Vše ušleháme v hladké těstíčko.
Cibuli očistíme a nakrájíme na silnější kolečka.
Mezi dvě kolečka vložíme vždy buď plátek sýra nebo kolečko salámu. Pokud nemáme sýr ani salám, nevadí, i tak to bude dobré.
Obalíme v těstíčku a z obou stran dorůžova osmažíme na rozpáleném oleji.
Cibule je vynikající s novými brambory a zeleninovým salátem, zrovna tak se dá přikusovat samotná jako chuťovka k pivku.
Redakce Vám přeje dobrou chuť !
Ingredience:
olej na smažení | |
cibule | 4 ks |
plátkový sýr nebo měkký salám | 100 g |
Těsto: | |
škrobová moučka -solamyl | 2 lžíce |
sůl, mletý černý pepř | |
vejce | 2 ks |
hladká mouka | 3 lžíce |
černé pivo (i světlé postačí) | 1 dl + na konzumaci |
plnotučná hořčice | 2 lžíce |
sójová omáčka | 2 lžíce |